Project Description

‘Gevelde bomen’, keramiek 60 cm.

Carla Wiersma

Beeldhouwen en keramiek

Atelier:

Waalbandijk 86

4063CC Heesselt

0622452450

wiersmavdbrandt@gmail.com

www.carlawiersma.nl

Carla Wiersma exposeert in het kerkje in Heesselt (Historisch Cultuur Centrum Kerk Heesselt) en in haar eigen beeldentuin.

Opleiding
Van 1974 t/m 1979 volgde Carla Wiersma de opleiding Beeldhouwen aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht.

Vrij werk
Het thema in haar werk is het terugkerende verlangen van mensen naar geborgenheid en intimiteit. Centraal staan beelden van paren, op vele manieren weergegeven, met soms een beschermend dakje of wolkje boven het hoofd.

Het gaat in haar werk niet om de heftige emoties, maar juist om de intensiteit van het kleine gebaar. Hierdoor krijgen haar beelden vaak een zekere luchtigheid, hoe fundamenteel het thema dat wordt verbeeld ook is.

In opdracht
Naast het vrije werk, maakt zij beelden in opdracht, zowel voor in de openbare ruimte, als voor particulieren (portretten). Tevens ontwierp zij verschillende relatiegeschenken en prijzen voor nationale en internationale organisaties.

Materiaal
Naast bronzen beelden, ontwerpt Carla ook keramische beelden. In haar keramische werk verplaatst de aandacht zich naar het landschap. Bomen of huizen die zich op grote hoogte bevinden. Het landschap eronder is weergegeven in diepe kleuren. Van ijzig wit tot donkerblauw. Van aardebruin tot gloeiend rood.

Uiterwaarden project
In 2017 is men begonnen met de herinrichting van de uiterwaarden. Carla Wiersma (keramische beelden) en Loes ten Brink (schilderijen en foto’s) werkten gezamenlijk aan een project, waarin zij hun visie geven op alle veranderingen die met deze werkzaamheden gepaard gaan.