skip to Main Content


Exposeert tijdens de atelierroute als gast bij Soraya van Houwelingen, Kerklaan 1 4063CV Heesselt

Peter Schipper is al lang geboeid door de vele vormen van verval. Een object of een relatie kan in verval raken en tegelijkertijd ontstaat er schoonheid in het beeld daarvan.

Bijvoorbeeld van oude industriële gebouwen; ze hebben geen monumentale of historische waarde, zijn verlaten en geruïneerd, maar hebben vaak een fascinerend sombere schoonheid.

Door de sterker wordende maatschappelijke tegenstellingen verschoof het accent in zijn werk binnen het thema. Niet de gebouwen, maar juist de mens in zijn vaak sombere staat van verval werd de belangrijke factor.

De laatste tijd zijn de werken veel meer reflecties op de huidige tijd met onder meer de snelle, digitale ontwikkelingen en het daarmee samenhangende sociaal gedrag. Bij deze werken gaat het om de confrontatie of herkenning.

Relaties tussen mensen is ook een thema waar Peter zich op richt. In zijn grote houtskooltekeningen zoomt hij in op het spanningsveld. Hij laat daarbij in het midden of de kijker naar een gelukkige of problematische scene kijkt.

Website: www.peter-s.nl


‘whats up’

Back To Top