skip to Main Content

Mandy Jones
The Art Room
Burensedijk 31
4197 RG Buurmalsen
0620289738
Fb/Instagram: Mandy Jones Art
info@mandyjones.nl
www.mandyjones.nl

Mandy Jones, kunstenares, vaktherapeut, docent en ontwerpster. “Het maken van ‘visual art’ is mijn passie. Altijd geweest. Het zit diep in mijn roots en ik heb het door de jaren heen gekoesterd en rijkelijk gevoed met kennis en ervaring.“

Mandy’s roots liggen in The West Midlands in Engeland. Zij emigreerde naar Nederland in 1987. Na 25 jaar in Utrecht te hebben gewoond, heeft zij in 2013 de stad verruild voor West Betuwe. In Buurmalsen heeft zij haar atelier ‘The Art Room’ aan huis, waar zij nu samen met haar man en hond dagelijks geniet van de inspirerende omgeving.

Finger-painting en Mixed Medium: Mandy Jones gebruikt voor haar schilderwerken diverse materialen en technieken. Al 25 jaar werkt zij met acrylverf, acrylmediums en mixed medium om echte ‘voelbare’ werken te maken en recente experimenten met mixed medium in combinatie met epoxy hebben haar ‘Muddy Waters Series’ opgeleverd. De laatste jaren gebruikt Mandy ook Cobra olieverf in de vorm van Finger painting

Prints van linosnede: Naast schilderijen maak Mandy ook drukprenten van een linosnede. Dit zijn bijzondere afbeeldingen, vaak met fruitbomen, vogels en andere dieren uit de streek als hoofdrolspelers.

Mandy gebruikt graag felle kleuren en organische vormen om haar ‘verhalen’ te vertellen. Het effect van de mens op natuur en dier (en andersom) wat Mandy bezighoudt, is ook vaak terug te zien in haar werk. Een innerlijke reactie op dat wat op haar pad komt bezorgt haar inspiratie. Bomen, vogels, wisselende jaargetijden en levenscyclussen …. “Als je even ophoud met denken en echt kijkt, zie je zoveel.”

‘Glimmer of hope’ – Muddy Waters Series

Back To Top