skip to Main Content

Mandy Jones
The Art Room
Burensedijk 31
4197 RG Buurmalsen
0620289738
Fb/Instagram: Mandy Jones Art
info@mandyjones.nl
www.mandyjones.nl

Mandy Jones, kunstenares, vak therapeut, docent en ontwerpster: ‘’Het maken van ‘visual art’ is mijn passie. Altijd geweest. Het zit diep in mijn roots en ik heb het door de jaren heen gekoesterd en rijkelijk gevoed met kennis en ervaring.’’

Mandy gebruikt voor haar schilderwerken diverse materialen en technieken waaronder finger-painting met olieverf, druktechnieken en acryl/mixed medium.

Al meer dan 20 jaar werkt zij met acrylverf, acrylmediums en mixed medium om echte ‘voelbare’ werken te maken. Haar experimenten met mixed medium in combinatie met epoxy resin hebben haar ‘Muddy Waters Art’ opgeleverd. Geïnspireerd op de typisch Nederlandse zandbodem na een regenbui in de bossen: gevuld met grind, bladeren, klein leven, regenwater en met weerspiegelingen van bomen en struiken.

Naast de Muddy Waters hangkunst heeft Mandy nu ook de Muddy Waters Art-to-Wear collectie ontwikkeld: gelaagde en levendige halskettingen en hangers, met de hand beschilderd met gebruik van inkt en epoxyhars.

Mandy gebruikt graag levendige kleuren en organische vormen om haar ‘verhalen’ te vertellen. Het effect van de mens op natuur en dier (en andersom) wat Mandy bezighoudt, is ook vaak terug te zien in haar werk. Een innerlijke reactie op dat wat op haar pad komt bezorgt haar inspiratie. Bomen, vogels, weerspiegelingen op water, wisselende jaargetijden en levenscyclussen …. “Als je even ophoudt met denken en echt kijkt, zie je zoveel.”

‘Glimmer of hope’ – Muddy Waters Series

Back To Top