skip to Main Content

Deilsedijk 48
4158 CH Deil
0628881535
geesinki@gmail.com
www.geesinki.com
@geesinki (instagram en twitter)

Veganistische fotografie in het antropoceen

De impact van menselijk handelen op onze natuurlijke omgeving is het uitgangspunt voor mijn werk als beeldend kunstenaar. Het gaat over controle en toeval, en over het steeds meer beheersbaar maken van leven. Mijn fascinatie voor wetenschap en technologie gaat samen met zorgen over de manier waarop we omgaan met onze planeet.

Ik experimenteer graag met ambachtelijke technieken en organische materialen zoals oude fotografische procédés, nature printing en bio inkt, drukken met plantaardige kleurstoffen of gewoon een beetje tekenen. Dat werk ik uit in combinatie met industriële toepassingen en niet-afbreekbare materialen, zoals epoxy en polyester. Een beetje dramatisch heb ik dat veganistische fotografie in het antropoceen genoemd. Ik woon nog niet zo lang in de Betuwe en vind het interessant om samen te werken met andere kunstenaars, ontwerpers, denkers en groene doeners. Neem vooral contact op – ook trouwens als je wilt weten welk werk te koop is – dan maken we samen de wereld een klein beetje mooier.

Ingrid Geesink is onderzoeker en beeldend kunstenaar. In december 2018 studeerde ze af aan de Fotoacademie in Amsterdam op de serie ‘in my back yard’ over perceel L11 aan de Linge. In 2019 doet Ingrid voor het eerst mee aan WaardArt. Meer info op www.geesinki.com of @geesinki

‘TIMA’

Back To Top