Project Description

Loes ten Brink

Schilderen

Atelier:
Waalbandijk 1, 4063 CA Heesselt
0344-652663
loes.ten.brink@hetnet.nl
www.atelierfrisselucht.com
www.betuwsbeeldendcollectief.nl

Van realistische sfeer in wolkenluchten, zonsondergangen, golven van de branding, strand, naar forse haastige notities in inkt en acrylverf. Stilte, ruimte, en dynamiek.

Enkele passages uit een interview door Jack van Mildert: “In haar werk lijkt ze niet zozeer de tijd tot stilstand te willen brengen dan dat ze de kijker deelgenoot wil maken van haar persoonlijke beleving. De sensatie om er onderdeel van te zijn, om op te gaan in het geheel.

Zelf zegt ze: Ik kies onderwerpen die me raken, een zonsondergang, de waterstroom van een rivier, een wolkenlucht boven een landschap, golven op een strand. Het zijn unieke momenten die gerepeteerd worden, ik zie ze als de dagelijkse verschijningsvormen van het oneindige”

“Het liefst werkt ze op locatie, te midden van een landschap in beweging. Waar de uiterwaarden zich vol laten lopen met water en later na een terugtrekkende beweging weer droogvallen, de zomerzon die van de rivier een glinsterend lint maakt of het effect van een duwbak die ritmisch golven produceert. Het oeuvre van Loes ten Brink laat zich zien als een rivierloop. De ogenschijnlijk bewegingloze beelden hebben door hun poëtische lading een krachtige onderstroom die je mee kan voeren naar een groter geheel.”